קורס נאמן תברואת מזון מחזור דצמבר

קורס נאמן תברואה ובטיחות מזון – מחזור דצמבר 2024

 

זמנים

  1. תאריכים:  
    1. 02.12.2024
    2. 05.12.2024
    3. 09.12.2024
    4. 12.12.2024
    5. 17.12.2024
    6. 19.12.2024
  2. שעות: 17:00-21:00
  3. סה"כ שעות לימוד: 25 שעות.

 

מיקום הקורס: 

    1. הרצאות פרונטליות ב-"המרכז הרב תחומי", עמק דותן 45-49, מודיעין-מכבים-רעות. 
    2. מלבד יום המבחן, ניתנת אפשרות להתחברות באמצעות ה: זום – אונליין. 
    3. בתאריך 17.12.24 יתקיים השיעור בפלטפורמת ZOOM בלבד (לא באופן פרונטלי).
  • מבחן ההסמכה יתקיים בתאריך 19.12 בין השעות 19:00-21:00, ב-"המרכז הרב תחומי", עמק דותן 45-49, מודיעין-מכבים-רעות.

 

תנאי הקורס:

  1. הגשה למבחן, מחייבת נוכחות ב- 90% מהשיעורים.
  2. המבחן יבוצע ביום האחרון של הקורס על ידי מפקח משרד הבריאות
  3. במבחן 40 שאלות אמריקאיות מתוך בנק השאלות של משרד הבריאות.
  4. על מנת להצליח במבחן יש לענות נכון על 26 שאלות לפחות. ציון עובר 65 .
  5. להדגיש שהלימודים והמבחן הם בשפה העברית בלבד, אין אפשרות לשפה אחרת.

תוכנית קורס נאמן תברואת מזון

מס"ד

הנושא

פירוט הנושא

1

הרעלות מזון ותחלואה

  • הסימנים הקליניים להרעלות מזון ומחלות מועברות במזון 
  • סוגי מזון שמעורבים בהרעלות מזון 
  • ההיבט החוקי בהרעלות מזון 
  • השלכות להיגיינה ותברואה לקויה (דוגמאות סטטיסטיות(
  • גורמי סיכון במזון, פיזיקלי, ביולוגי, כימי ואלרגני

2

מיקרוביולוגיה של מזון

  • חיידקים שיטות מיון
  • אופן התרבות חיידקים וקצב 
  • גורמים המשפיעים על התרבות חיידקים 
  • דוגמאות לחיידקים גורמי תחלואה ומקורות

3

העברת מחלות

  • דרכים שונות להעברת מחלות 
  • האדם כמעביר מחלות 
  • בעלי חיים ומזיקים כגורמים להעברת מחלות 
  • מזון כגורם להעברת מחלות 
  • ציוד מטבח כמעביר מחלות

4

הטיפול הנכון במזון

  • ארבעת היסודות לבטיחות מזון 
  • רכישת מזון ממקורות בטוחים

5

מניעת ריבוי חיידקים במזון

  • מניעה ע"י קירור 
  • החזקת מזון בטמפ' נכונה להגשה 
  • טיפול נכון בהפשרה

6

הרחקה והשמדה של חיידקים

  • השמדת חיידקים ע"י חום 
  • הרחקה והשמדה של חיידקים מ כלים 
  • השמדת חיידקים במזון באמצעים כימיים 
  • השמדת חיידקים על ידי ייבוש

7

טיפול במזון מהספק לסועד במטבח המוסדי

  • תזרים יצור המזון במטבח המוסדי מהיבטי היגיינה תברואה ובטיחות מזון.

8

הטיפול בכלים ובציוד לעבודה במטבח

  • רחיצת כלים ידנית
  • רחיצת כלים במכונה להדחת כלים

9

היגיינה אישית

  • ניקיון הגוף והתנהגות היגיינית (הצורך, דרישות וצרכים) 
  • מניעת מגע במזון- מחלה, פציעה .בגדי עבודה, נעליים, בגדים, 
  • כובע, תכשיטים, לק
  • רחיצת ידיים (מתי וכיצד) 
  • כללים והנחיות בנוגע לבריאות עובד המטבח

10

תחזוקת מבנים

  • חומרי ניקוי וחיטוי- אחסנה, שימוש, מהות
  • מזיקים והדברה- מכרסמים, חרקים 
  • איסוף, אחסון וסילוק פסולת מוצקה ממבנים וחצרות 
  • צנרת המים, הביוב והשפכים (כולל תיקון ותחזוקה) 
  • תחזוקת השירותים הסניטאריים (כולל תיקון ותחזוקה)
  • תחזוקת מבנים ומתקנים, כולל אוורור, תאורה ומיזוג

11

HACCP + ISO

  • היכרות תקן ה- ISO ועמידה על עקרונותיו
  • היכרות שיטת HACCP ופירוט עקרונות הליבה
  • דרכי השתלבות ה- ISO וה- HACCP בעסקי מזון

 

למסיימים בהצלחה את הקורס מוענקת תעודת נאמן תברואה מטעם משרד הבריאות. תעודה המוכיחה כי המסיים בעל הידע והכישורים המעשיים לעבודה נכונה בתזרים המזון במטבח ויותר מכך רשאי לבצע מבדקי בטיחות מזון בתוך העסק ומטעמו.

צור קשר

אנחנו כאן לכל שאלה שיש לכם,
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם