מזל טוב, החלום שלכם סוף סוף מתגשם והמסעדה שלכם עוד רגע נפתחת. אבל מה עם אישור עסק למסעדה? אספנו עבורכם את תנאי התברואה ההכרחיים במבטח על מנת שתקבלו את אישור העסק המיוחל.
מה זה רישיון עסק?
הרשויות המקומיות בישראל מחויבות להנפיק רישיונות עסק למגוון העסקים הנמצאים בתחומם.
בהתאם לצו רישוי העסקי, יש צורך באישור של משרד הבריאות בכל עסק שיש לו קשר לבריאות הציבור. לדוגמא: בריכת שחיה, סופרמרקט, אולם אירועים, בית מלון, מסעדות וכו".
משרד הבריאות מעניק אישור לשם רישיון עסק על פי בקשה של הרשות המקומית שבתחומה העסק נמצא.
איך מתבצע התהליך?
לאחר קבלת האישור מהרשות המקומית לפתיחת עסק ובסיום התהליך, יש להגיש בקשה למשרד הבריאות אשר יבחנו את המסמכים והמצב התברואתי של העסק ויחליטו על אחת מהאפשרויות הבאות:
1. אישור – העסק עמד בתקנות הנדרשות לפי משרד הבריאות
2. אישור בתנאים מוקדמים – תיקונים וליקויים שיש לתקן לפני הנפקת הרישיון
3. אישור בתנאים – תנאים שיש למלא על פי לוח זמנים מוגדר
4. סירוב – בהתאם לבדיקות שנערכו נמצא כי העסק לא עומד בדרישות
כאשר מדברים על רישוי עסקים בתחום המזון יש לשים לב לסטנדרטים שקובע משרד הבריאות בנושא תברואה והיגיינה ולשם כך מומלץ להתייעץ עם יועץ בטיחות המזון שלכם. על עסק מזון בישראל צריך לפעול בתנאים הטובים והמוקפדים ביותר בכל הקשור להיגיינה ותברואה. תנאים אלו נקבעים על פי חוקי משרד הבריאות והוא אחראי על גורמי המקצוע אשר בודקים את המצב התברואתי של בית העסק ולפיהם יוחלט האם להעניק רישיון לאותו המקום או לא.
מסעדה כשרה, כמו כל מסעדה אחרת, צריכה לעמוד בסטנדרטים של ניקיון, סידור נכון של החלל, מנגנוני זהירות ובטיחות, עבודה הגיינית במטבח וכן הלאה.
אז איך תמנעו מסירוב?
ישנם כמה תנאי תברואה הכרחיים שאתם חייבים להקפיד עליהם:
1. על מנת להבטיח את איכות המזון ולשמור על בריאות הסועדים, יש להקפיד לפקח על תהליך הכנת המזון לכל אורך הדרך כדי להיות ערים לכל מצב ולמנוע אירועים קשים של זיהום או הרעלה
2. רישיון עסק ניתן אך ורק לעסק שעומד בכל התנאים של משרד הבריאות לכן הקפידו שהעסק שלכם עומד בסטנדרטים המחמירים והמקפידים ביותר – אם אתם לא בטוחים בכך, אתם יכולים להתייעץ עם יועץ בטיחות מזון
3. שמרו על תנאי אוכל נאותים ועל תחזוקה קבועה ויום יומית של המזון
4. חיידקים מתפשטים בקלות ובמהירות – לכן הקפידו לאחסן את המזון בתנאים המתאימים ביותר עבורו
5. ניקיון, ניקיון, ניקיון – שמרו על כלים נקיים, כלים שאינם נקיים מושכים אליהם חיידקים ולכלוך לכאן שימו לב שהעובדים שמים דגש רב על ניקיון
לסיכום, יועץ בטיחות מזון יעזור לכם רבות במקרה שאתם זקוקים לרישיון עסק ויאפשר לכם לחסוך זמן רב, מאמץ ולא מעט כסף.